Çocuklarda Diş Bakımı

Çocuklardaki dişlerin temizliği ve sağlığının korunmasında anne ve babanın rolü büyüktür. Anne ve babanın ev içinde kazandıracağı doğru yemek yeme alışkanlığı ve nasıl doğru bir şekilde dişlerin fırçalanacağı konusunda verecekleri eğitim ile çocukların çürük oluşumunu engellemek mümkündür. Bu noktada  ebeveynlerin sahip oldukları bilgi süt ve sürekli dişlerde tam anlamıyla yapılacak korumanın nasıl olacağı konusunda çok önemlidir.

Dişlerin Temizliği

Küçük çocuklar kendi başlarına dişlerini fırçalama becerisine sahip değildirler. Anne-baba küçük çocukların dişlerini fırçalamalı ve nasıl yapılacağını onlara göstermelidir. Onlar büyüyene kadar gerekirse diş fırçalama birlikte yapılmalıdır.

Çocuklarda Beslenme

Hepimiz şekerin dişler için zararlı olduğunu biliriz.Şekerlerin dişlerimizin baş düşmanlarından biri oldugunu bilmeniz gerekir. 

Dişlerin Gelişimi

Süt dişlerinin tamamı yaklaşık olarak 2–2,5 yaşına kadar ağız içinde görünürler.

Erken Çocuklukta Diş Çürümesi( Biberon Çürüğü)

Bebeklerin çıkan ilk dişleri çürük oluşumuna çok uygundur. Anne sütü, inek sütü gibi içecekler şeker içeriklidir. Bunun yanında biberona bal sürmekte çürüklere sebep olabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı çocuk süt dişlerinde biberon çürüğü gelişebilir. Anne süt veya yemek verdikten sonra temiz bir gazlı bez ile dişlerin her tarafını temizlemelidir.

Çocuğunuzun İlk Ziyareti

İlk dişin çıkmasını takiben 6 ay sonra ya da 1 yaşında diş hekimi tarafından kontrolü önerilir.

Florür Ve Çocuğunuz

Florür doğada bulunan bir elementtir. Florür dişi saran mine tabakasını kuvvetlendirir. Bu tabaka yani mine güçlendiğinde de çürük oluşumu zorlaşabilir. 

Parmak Emme

Bebeklerin parmak emmesi 2 veya üç yaşına kadar normaldir. Bu yaştan sonra devam etmesi durumunda doktorunuza başvurunuz.

© 2015 Alanya Dental Clinic